do 22 feb

Schuum - Kees Draaisma, K.Qarthadashj & ZOOK

Iedere maand programmeert De Basis lokale artiesten op een wisselende plek in Nijmegen. Zij sporen de crème de la crème voor je op: van ruwe diamant tot muziekveteraan. Nieuwe acts ontdek je bij de live avond van Schuum!

Vanavond Kees Draaisma, K.Qarthadashj én ZOOK

Kees Draaisma

Kees Draaisma (1980) een voormalig skateboard held die door een enkelblessure helaas op zijn 25ste al moest stoppen. De kenners zullen vast nog wel een VHS hebben liggen waarin de trukendoos open ging. Gelukkig is Kees gezegend met meerdere talenten. Er waren voor hem dan ook maar twee dingen, skateboarden en muziek. Toen het skateboarden stopte stortte hij zich volledig op de muziek en om zijn energie kwijt te kunnen studeerde hij aan de Schumann Akademie, Ameza en Djam! Kees Zijn eerste band was NagChampa met jeugdvriend Gijs Hamans, maar de laatste jaren is Kees – naast de koren waar hij zingt – vooral solo bezig.

Kees Draaisma is een singer-songwriter die met directe goudeerlijke levenslied-achtige teksten melancholische en soms humoristische muziek maakt!

Hij zal begeleid worden door: Daniel Oosthout (bas) Maurits Kaptein (drums), Shiro Froom (gitaar)

K.Qarthadashj

K.qarthadashj, een muzikaal initiatief opgericht door Nadeem Kotrob, is een vierkoppige band. Het ensemble, opgericht in juli 2023, combineert muziek uit de wereld met Turkse, Indiase, jazz- en popinvloeden, waardoor een onderscheidend en divers geluid ontstaat. 

Nadeem Kotrob (bouzouq), Boo Winston (gitaar), Daniel Oosthout (basgitaar) en Hugo Zondag (drums)


ZOOK

Door het podium te vullen met slechts 2 muzikanten en hun geluid live en in het moment te creëren, combineert ZOOK akoestische ideeën met elektronische elementen tot één bewegende eenheid. Hun originele muziek neemt je mee op een reis van lagen van geluid, gecultiveerd door gedurfde melodieën, energieke drumgrooves en emotionele synthlijnen.

Nadia Bouamra, Leander Seekings

Gratis
Prijs (ADD) € 0,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie De Basis
Genre Live muziek, Pop, Jazz,
Artiest(en) Kees Draaisma
K.Qarthadashj
ZOOK
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief