za 4 mei

Theater Na De Dam | Club Duif - Dr. Jazz

Meneer Otis x Brebl

Club Duif ontrafelt het opmerkelijke leven van Dr. Jazz: Een vooraanstaand naziofficier die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog ontpopt tot ambassadeur en beschermer van de jazz. Hij noemt zichzelf Dr. Jazz.

Dr. Jazz trekt zich weinig aan van het jazzverbod van Adolf Hitler en laat zich in uniform fotograferen met de befaamde gipsyjazzgitarist Django Reinhardt die hij zelfs de hand boven het hoofd houdt. Hij schrijft nieuwsbrieven over jazz die aan het Duitse front heimelijk worden gelezen.

Tegelijkertijd blijft hij loyaal aan diezelfde Hitler door als luchtmachtofficier te strijden voor de overwinning van het Derde Rijk. Zijn vermogen om het onverenigbare te verenigen, fascineert de makers van deze voorstelling.

Gedreven door zijn persoonlijke fascinatie voor jazz en geschiedenis brengt theatermaker Daniël van Duijvenbooden samen met drie top (jazz)muzikanten de wereld van Dr. Jazz tot leven met eigen teksten, poëzie van Jules Deelder en soundscapes. En met onweerstaanbare live jazzmuziek. Club Duif brengt een ode aan de jazz, die sinds de Tweede Wereldoorlog definitief symbool staat voor vrijheid en rebellie. Voorgoed.

‘Altijd. Jazz was. Jazz is. Jazz blijft.’ (J.A. Deelder)

‍Club Duif is opgericht in 2023 en maakt muziektheater en andere (podium)kunst. Gecreëerd en gepresenteerd door een wisselende samenstelling van kunstenaars, makers en anderen in uiteenlopende disciplines, met als vaste waarde theatermaker Daniël van Duijvenbooden. Club Duif wil verrassend werk maken waarin kunst gevierd en bevraagd wordt en dat vanuit een eigenzinnige invalshoek ingaat op dat wat er vandaag de dag leeft in de maatschappij. Spot Club Duif op social media en bezoek de website.

Credits

Tekst & spel: Daniël van Duijvenbooden
Muziek & sound: Bram van de Glind, Jelle Willems, Tim Ewalts
Regie: Paul Feld

TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 17,50
Prijs (prijs student/C) € 10,00
Zaal open 20:30
Aanvang 21:00
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Meneer Otis
Genre Theater, Live muziek
Artiest(en) Club Duif
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief