do 6 jun

Het North Sea String Quartet - Splunge

Het North Sea String Quartet is hét Nederlandse jazz strijkkwartet van dit moment. De improviserende strijkers schijnen een nieuw licht op het aloude strijkkwartet middels hun uitgesproken improvisaties, innovatieve speelwijzen en eigenzinnige composities, geïnspireerd door moderne jazz, wereldmuziek, modern klassiek en EDM.

Ze borduren hiermee voort op een jonge traditie die begon bij het Amerikaanse Turtle Island Quartet in 1985. Het kwartet is al jarenlang internationaal actief, met name in samenwerkingen met artiesten als Trio da Kali (ML), Roland Satterwhite (VS), Lilian Vieira (BR), Javier Infante (ES) en Samora Pinderhughes (VS), en speelde op toonaangevende festivals waaronder North Sea Jazz, Salzburg Jazz & the City en Canarias Jazz & Más.

De drang om de talenten van het kwartet zelf centraal te zetten resulteert in de release van hun debuutalbum vol sprankelende eigen composities en levendige improvisaties.

George Dumitriu (viool/altviool)
Pablo Rodríguez (viool)
Yanna Pelser (altviool)
Thomas van Geelen (cello)

Website: www.northseastringquartet.com


"Het NSSQ is een van de rijkste strijkkwartetten die ik ken op het gebied van groove, texturele avonturen, spannende composities en improvisatie. Ze werken geweldig samen met solisten, maar ik luister het liefst naar ze als kwartet, niets meer niets minder."
Tijn Wybenga, componist & dirigent AM.OK

"Vier strijkers uit de nieuwe generatie die de verworvenheden van allerlei muzikale werelden met elkaar verenigen: Hop! Ga dat zien mensen." Oene van Geel, altviolist & componist

“Een superstrak strijkkwartet, avontuurlijke composities en uitstekend samenspel. Een waardig opvolger voor Zapp4.”
Vera Vingerhoeds, onafhankelijke jazzrecensent

Foto: Federico Castelli
TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 17,50
Prijs (CJP/stud- VVK) € 10,00
Prijs (CJP/stud- ADD) € 12,50
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) George Dumitriu
Pablo Rodríguez
Yanna Pelser
Thomas van Geelen
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief