do 14 nov

Teis Semey Quintet - En Masse! album tour

Teis Semey is terug, en overtuigend ook. Zijn hoogspannende Scandinavische avant-garde is aanstekelijk en de band klinkt beter dan ooit. Voortbordurend op het succes van "Mean Mean Machine" (2021) en lerend van het kerkachtige "Midnight Mess Vol. 1" (2023) en electro-impro "Crudo" (2024), keert het Deense gitaarfenomeen terug naar zijn thuisbasis met zijn Amsterdamse kwintet.

Verzamel je voor "En Masse!", het nieuwe album van het Teis Semey Quintet dat 26 september uitkomt.

Vasthoudend aan hun kenmerkende akoestische punkgeluid neemt het Teis Semey Quintet de luisteraar mee voor een wild, akoestische, energieke en levendige avond met onderscheidende muziek van Semey’s hand. Bejubeld in de pers als "charmant nonchalant" en de "bad boy van de jazz", zet hij de toon met titels als "With All Due Respect (Which is None)", maar balanceert hij de chaos knap met tederheid en diepgang, waarbij hij een herontdekte band met zijn roots laat horen met "A Tender Melody To Help Me Get Through Winter" en "A Song for My Siblings".

Het nieuwste bandlid Jesse Schilderink is een muzikale bulldozer die de band duwt ten gunste van het extraverte en wilde. Samen met José Soares (altsaxofoon) vormen ze een buitengewoon veelzijdig saxofoonduo. Ondersteund door Sun-Mi Hong en Jort Terwijn (drums en bas) en geflankeerd door de doordringende directe gitaar van Teis Semey, is het Teis Semey Quintet een onwerkelijke meteorenregen die zich eenstemmig beweegt via onuitgesproken signalen en rauwe energie.

Line up:
José Soares - altsax
Jesse Schilderink - tenor sax
Teis Semey - gitaar
Jort Terwijn - bas
Sun-Mi Hong - drums

INSTAGRAM teissemey
FACEBOOK teissemey
WEBSITE www.teissemeymusic.com

 


Foto: Karmen Vera Barrera

TICKETS
Prijs (VVK) € 16,00
Prijs (ADD) € 19,00
Prijs (CJP/stud- VVK) € 10,00
Prijs (CJP/stud- ADD) € 13,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) José Soares
Jesse Schilderink
Teis Semey
Jort Terwijn
Sun-Mi Hong
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief