wo 29 jan

Duo Night

Podium JIN presenteert een bijzondere duo avond: Makki van Engelen/Albert van Veenend

Van Engelen / Van Veenendaal: Tale Tellers from a timeless Tribe

(foto Donata van de Ven)

Makki van Engelen en Albert van Veenendaal ontmoetten elkaar tijdens een concert van Playstation – het octet van Corrie van Binsbergen. De heren hadden meteen een klik en een nieuw duo is geboren: Tale Tellers from a timeless Tribe.

Muzikale verhalenvertellers met dezelfde taal die dankzij hun jarenlange ervaring zonder aarzelen tot de kern komen. Pulserende landschappen, scherpe grooves, magisch minimaal, diepe statements en tribal trance. Het komt allemaal langs en wordt door deze heren organisch verweven in hun universum waarin drums en piano met een zelfde stem spreken.

“Pianist Albert van Veenendaal ging uit zijn dak op de piano alsof er donder en bliksem door het BIMhuis ging" (Jazzpodium)

“Drummer Makki van Engelen zou zelfs een stapel keien in beweging kunnen brengen” (Utrechts Nieuwsblad)


Bezetting: Makki van Engelen – drums/percussie, Albert van Veenendaal – piano/ electronics.
Verploegen/Van Hulten: The Duke Book

In de volstrekt unieke bezetting van flugelhorn en slagwerk verkennen Angelo Verploegen en Jasper van Hulten het repertoire van Duke Ellington. Met alleen melodie en ritme weten deze door de wol geverfde musici op een spannende manier een zeer veelzijdig beeld te schetsen van bekendere en minder bekende stukken van Duke Ellington en zijn rechterhand Billy Strayhorn.

Verploegen en van Hulten gaan met elkaar in een muzikale dialoog in zowel strak gearrangeerde als vrije vorm. De hits van weleer zoals Take The A Train, Caravan, Satin Doll komen aan bod, maar bijvoorbeeld ook het wat onbekendere Smada en Blues In Blueprint.

Angelo Verploegen kreeg vooral bekendheid met zijn sextet The Houdini’s waarmee hij jarenlang de wereld over reisde. Daarnaast is hij veel te horen in kleine bezettingen met o.a. Paul van Kemenade, Ed Verhoeff, Izaline Calister, Tony Overwater en in orkesten als het Metropole Orkest en Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Jasper van Hulten geldt als een zeer veelzijdige en creatieve slagwerker. Zo maakte hij al vroeg in zijn carrière internationaal furore met zanger Wouter Hamel, maar ook met Eric Vloeimans’ Gatecrash. Van Hulten speelt met Nederlands enige ECM-artiest Wolfert Brederode en heeft net cd-opnames met de Portugese zangers Maria Mendes afgerond.Bezetting: Angelo Verploegen – hoorn/trompet, Jasper van Hulten – drumsvvk €10 Studenten/jongeren tot 26 jaar €8
deur: €12 Studenten/jongeren tot 26 jaar €10


TICKETS
Prijs (VVK) € 10,00
Prijs (ADD) € 12,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Podium JIN
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) Makki van Engelen
Albert van Veenendaal
Angelo Verploegen
Jasper van Hulten

Kom na afloop van een concert naborrelen in Atlas Hollandia

Elke woensdag kan je voorafgaand aan het jazzconcert eten bij Wereldkoks in OscarLeeuw, de bovenzaal van Brebl. Wel eerst even reserveren: 024-3606662

XML
OscarLeeuw Atlas Hollandia