zo 18 okt

Yabani - Felix Fortunata Fuga (avondconcert)

Yabani laat zich graag inspireren door traditionele muziek, klassieke muziek en jazz. YABANI speelt nieuwe werken en arrangementen van Gerwil Kusters op basis van Turkse traditionele muziek. Een wilde mix van invloeden, gecomponeerde elementen, improvisatie en kleuren resulteert in een spannend interactief spel tussen de musici. Zo ontstaan er iedere keer weer nieuwe , frisse boeiende klankbeelden. Onstuimig en rauw als de Ooijpolder bij Nijmegen in de winter. Fragiel en kwetsbaar als een klaproos. Vluchtig als pluisbloemen, plomp en dierlijk als de oerossen in de Bisonbaai.

De Nijmegen-Rotterdam-Wageningen line-up is een unieke frisse mix van persoonlijkheden, instrumenten en stijlen.

De musici zijn allen avontuurlijke muzikale persoonlijkheden. Een stuk, concert of instrument twee keer hetzelfde spelen vinden ze zonde van hun tijd. Inventief en steeds weer verrassend.

Felix Fortunata Fuga is de titel van een nieuwe compositie van Gerwil Kusters en handelt over de vlucht van Felix Fortunata in de ontwikkeling van de muziek. Felix prijst zich bijzonder gelukkig met zijn vlucht als ware het een mytische rijkdom. Felix Fortunata Fuga is sterk auto-biografisch en titel van de concerten.

Tijdens deze concerten is er verder werk te horen van J.S. Bach, Astor Piazzolla, Loek van den Berg en Gerwil Kusters. Alle vier de musici hebben een totaal andere muzikale achtergrond.

Line-up

Marc Constandse - bandoneon was maker van fysiek theater, drummer in punkbands en is bandoneonist van Argentijnse tango, Griekse underground en aanverwante balkan-stijlen.

Yarah Peeters - viool speelde en zingt voornamelijk wereldmuziek en singer-songwriter met o.a. Mizrakh en pianiste Mirjam van den Bos.

Loek van den Berg – saxofoons studeerde jazz-saxofoon bij o.a. Benjamin Herman / conservatorium Rotterdam. Bandleider van het Loek van den Berg Quintet, duo met pianist Daniël van der Duim

Gerwil Kusters - saxofoons studeerde saxofoon conservatorium Maastricht en legde zich daarna toe op het spelen van allerlei rietblaasinstrumenten. Grasduinde door talloze muziekstijlen; klassiek, contemporaine muziek, wereldmuziek, geïmproviseerde muziek. Co-founder en bedenker, samen met fotograaf René van der Burgh, van audio-visuele kunstconcepten bij “Kijk,Geluid!”


Website Yabani


TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 15,00
Zaal open 19:30
Aanvang 20:00
Einde 21:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief