wo 16 jun

Esther Aleida - releaseconcert Napokania

Een combinatie van sixties, jazz en een flinke dosis improvisatie.

Door middel van diversiteit in patronen, ritmes en een multi instrumentale inzet weet dit Arnhemse jazz folk trio je mee te nemen door verschillende werelden gevuld met mysterieuze verhaallijnen, verrassende wendingen en moderne sprookjes. Zangeres Esther speelt haar stukken met veel plezier en expressie. Dankzij improvisatie klinken haar stukken iedere keer net weer een klein beetje anders. Hierdoor is geen concert hetzelfde.

Gitarist Rocco Romano en saxofoniste Inga Rothammel laten dit trio klinken als een warm klankrijk geheel. Met hun gewaagde maar passende improvisaties weten ze weer nieuwe bladzijden toe te voegen aan het verhaal. De eigenzinnige composities doen soms denken aan singer songwriter Joanna Newsom en hebben ook iets weg van de eigenwijsheid van Fiona Apple. Ook de voorliefde voor de jaren 60 muziek uit Esther’s vader’s platenkast schemeren licht door in haar songs.

Vandaag zullen ze hun nieuwe EP Napokania presenteren.

Napokania

Het album is vernoemd naar de stad Napokania.

Mocht je de stad nog niet kennen zal ik er hier meer over uitleggen en kun je de titeltrack 'Napokania beluisteren'.

Een jaar of 10 moet ik zijn geweest, toen ik voor het eerst Napokania betrad. Ik was naar muziek aan het luisteren uit mijn vaders platenkast. Ik bracht daar graag veel tijd door met muzikanten zoals Otis Redding, the Doors en Bob Dylan.

Ineens was ik niet meer in mijn vaders woonkamer. De omgeving zag er heel anders uit. Het landschap was droog en dor. Een soort woestijnlandschap. Wel groeiden er heel veel bloemen. Het rook er naar uitlaatgassen terwijl ik geen auto’s zag. Er zat een bedelaar op de grond die muntjes poetste. Het bleek de koningin van Napokania te zijn.Ze begon tegen me te praten. Hoewel ik haar niet kon verstaan klonken de woorden toch ergens bekend. Sinds die eerste keer in Napokania ben ik er ontelbare keren geweest.

Ik kom er graag.

Nu wil ik jou ermee naartoe nemen.

Ben je er klaar voor? Hou je goed vast want weg ernaar toe is wat hobbelig.

Welkom in Napokania!www.estheraleida.com

estheraleida · Annabel Lee

TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 15,00
Zaal open 19:30
Aanvang 20:00
Einde 22:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Pop, Jazz,
Artiest(en)

Elke week concerten en sessies die anders niet door zouden gaan. Het programma is zowel online via de stream als op 1,5 meter afstand live mee te maken.

Hou het leven live: een samenwerking tussen Brebl, de Kroon, Trianon, de Thiemeloods, de Wunderkammer en de Gemeente Nijmegen

Je bent welkom om mee te komen doen of te komen luisteren, en je mag natuurlijk sponsoren:

Lees meer 

Van dinsdag tot en met vrijdag kan je 's middags lunchen bij Wereldkoks in Atlas Hollandia, het café van Brebl. Na de sessie op zondag verkopen we in Brebl heerlijke Wereldkoks soep.

XML
nieuwsbrief nieuwsbrief