do 24 jun

Mete Erker & Jeroen van Vliet - Sneakpreview -in-

Op 14 juli 2021 nemen saxofonist Mete Erker en pianist Jeroen van Vliet hun nieuwe album op in het Bimhuis in Amsterdam. In de aanloop naar deze opname speelt het duo 10 try-out concerten door heel Nederland. Volledig nieuwe muziek, recht van de schrijftafel, vers van de lever. Het album ‘in’ zal begin 2022 uitkomen.

De muziek van Mete Erker & Jeroen van Vliet is beeldend en poëtisch.Soms is ze wrang, maar nooit vanuit donkerte. Schoonheid voert de boventoon, en verstopt in de binnenstemmen zit de tegenkleur.

Erker en van Vliet behoren tot de fijnste improviserende duo’s van Nederland’ - Volkskrant

Deze concertreeks wordt ondersteund door Fonds Podiumkunsten.


Mete Erker & Jeroen van Vliet spelen al meer dan dertig jaar samen. Het begon allemaal in 1989 met het Erker Kwartet. Het enige bewijs van die eerste ontmoeting is een old school cassettebandje. Sindsdien werkten ze samen in een ongelooflijke hoeveelheid en verscheidenheid aan projecten: van het album Hommage van Zuid-Afrikaanse trompettist Feya Faku, de voorstelling Sparring Partners van Connie Janssen, tot het in 2015 door Mete geïnitieerde project Near East Up Northmet het vermaarde ensemble Asko Schönberg en kemençe virtuoos Derya Türkan.

Ook speelden ze in al die jaren veel als duo, met als hoogtepunten het concert in Teatro Municipalin La Paz, Bolivia en de release van hun duo-album Unseen Land, met composities geïnspireerd op het werk van kunstenaar Mattie Schilders.

In 2014 won Jeroen van Vliet de prestigieuze Boy Edgar Prijs. In 2016 bracht het duo het album Linden uit met de Zwitserse zangeres Kristina Fuchs. Met Estafest -een improvisatie collectief met violist Oene van Geel en gitarist Anton Goudsmit- namen ze in hetzelfde jaar voor het toonaangevende label BMC in Budapest hun derde album op, gevolgd door een uitgebreide tour. In 2019 brachten Mete Erker & Jeroen van Vliet hun duo album PLUIS uit.

Bezetting:
Mete Erker - saxofoon
Jeroen van Vliet – piano

Website: www.erkervliet.com

Album ‘PLUIS’

Video ‘The Known’

TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 15,00
Zaal open 19:30
Aanvang 20:00
Einde 22:30
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief