za 26 jun

The Funkstamatics

The Funkstamatics, 'happy acorns' of Dutch Funk

The Funkstamatics (voorheen bekend als Euro Cinema) is een funkband uit Nederland, opgericht in 2008. Leden zijn Tim den Heijer (gitaar), Niels Piay (drums), Dennis Orsel (bas) en Rob Schepens (Hammond & vintage toetsen), en vandaag vergezeld door Efraïm Trujillo (saxofoon). Nadat hun eerste demo werd opgepikt door trendsettende funk-dj's waaronder Maestro, begon de groep een solide live reputatie op te bouwen met shows ‘dripping with excitement and fun’.

Ze openden het Saint Paul Soul Jazz Festival in Frankrijk, speelden aftershows voor de Commodores en Kool & The Gang en jamden met leden van Bootsy's Rubber band. Hun debuut vinylsingle Brooklyn Groove werd uitgebracht door het Amerikaanse label Hammondbeat Records. Sindsdien heeft de band talloze singles uitgebracht, compilaties en 3 albums, allemaal gepresenteerd in Paradiso in Amsterdam. BBC-legende Craig Charles koos de single Koekwaus uit voor een van zijn legendarische verzamelalbums.

In 2015 veranderde de band van naam, om zowel legale als funky redenen. De nieuwe naam is ontleend aan de titel van hun tweede album, Funkstamatic. Als Funkstamatics brachten ze het album Lift Off en de compilatie 'Koekwaus The Best Of The Euro Cinema Years' uit. Nadat ze de overstap hadden gemaakt door zelf te gaan produceren en opnames te maken, bracht de band een reeks goed ontvangen singles uit, waaronder The Reverend, The F-Word, Humpty Dumpty en hun meest gestreamde nummer tot nu toe, Happy Acorn (meer dan 165.000 streams).


Website: www.thefunkstamatics.com
Foto: Eric van Nieuwland

TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 15,00
Zaal open 19:30
Aanvang 20:00
Einde 22:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Pop, Jazz,
Artiest(en)

Elke week concerten en sessies die anders niet door zouden gaan. Het programma is zowel online via de stream als op 1,5 meter afstand live mee te maken.

Hou het leven live: een samenwerking tussen Brebl, de Kroon, Trianon, de Thiemeloods, de Wunderkammer en de Gemeente Nijmegen

Je bent welkom om mee te komen doen of te komen luisteren, en je mag natuurlijk sponsoren:

Lees meer 

Van dinsdag tot en met vrijdag kan je 's middags lunchen bij Wereldkoks in Atlas Hollandia, het café van Brebl. Na de sessie op zondag verkopen we in Brebl heerlijke Wereldkoks soep.

XML
nieuwsbrief nieuwsbrief