Uitverkocht

wo 9 jun

Teus Nobel Liberty Group

Trompettist Teus Nobel mag inmiddels als een internationaal jazzartiest gezien worden, met concerten in meer dan 20 landen verspreid over alle 6 werelddelen. Zijn debuutalbum “Flow” kwam in 2012 uit en werd opgevolgd door “Legacy (2014) en “Social Music” (2016). Onlangs volgde met “Journey Of Man” al weer het virrde album album. Met de laatste twee albums gaf hij bovendien acte de presence op het North Sea Jazz Festival.

Vanavond is Teus Nobel te gast bij Podium JIN met zijn Liberty Group bestaande uit Teus Nobel - trompet/flugelhorn, Alexander van Popta – piano, Jeroen Vierdag – contrabas en Tuur Moens – drums.

Als voorbereiding op zijn nieuwe album "Journey Of Man" volgde Nobel, 10 jaar na het afronden van zijn bachelor-studie, alsnog een master aan Codarts Rotterdam, om aan de hand van Jarmo Hoogendijk het intellectueel erfgoed van Woody Shaw te ontleden. Tijdens deze studie wees een radio-interview van Shaw hem in de richting van een onderzoek van geneticus Spencer Wells (US), genaamd "Journey Of Man". Met DNA-onderzoek toont Wells aan dat wij als samenleving allemaal afstammen van 1 enkele man, geboren ongeveer 60.000 jaar geleden in Afrika. Dit gegeven van verbondenheid staat haaks op alle conflicten die onze huidige samenleving wereldwijd kent. Een even paradoxaal als rijk ingrediënt voor een muzikaal eerbetoon, aldus Nobel.


Teus Nobel werkte in het verleden al met namen als Reinier Baas, Hans Dulfer, Frank McComb, Frazey Ford, Ntjam Rosie, Jasper Blom en het Jazz-orchestra of the Concertgebouw. Hij heeft al jaren een vruchtbare samenwerking met Vlaamse meesterpianist Jef Neve, resulterend in o.a. het album “Spirit Control” en een omvangrijke serie duo-concerten in Nederland, België, Frankrijk, Thailand en Australië.


 

 

Bezetting: Teus Nobel - trompet/flugelhorn, Alexander van Popta – piano, Jeroen Vierdag – contrabas en Tuur Moens – drums.

www.teusnobel-music.nl

Kaarten voorverkoop: €12,50 en studenten/jongeren tot 26 €10,- (excl. € 0,79 service kosten)

Kaarten avondkassa: €15,- en €12,50

www.jinjazz.nl

TICKETS
Prijs (VVK) € 12,50
Prijs (ADD) € 15,00
Zaal open 19:30
Aanvang 20:00
Einde 22:00
Locatie Brebl
Organisatie Podium JIN
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) Teus Nobel
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief