do 15 jul

Otis x Brebl | Ezthetic

Ezthetic vormt zich rondom drummer/componist Jens Meijer (o.a. winnaar Sena Gouden Slifje 2020/2021). De formatie laat zich sterk laat inspireren door pop muziek en avant-garde jazz. De composities hebben kleurrijke, catchy melodieën die worden uitgesponnen in de richting van chaos. Dit leidt tot brute improvisatie die de grond onder je voeten doet wegzakken. Het samen komen van deze uiterste brengt het beste van beide werelden naar voren. Dit contrast zorgt voor een muzikale gelaagdheid die de luisteraar een beklemmend en aangrijpende concert ervaring geeft.

Alle individuele bandleden zijn tevens actief als bandleider van hun eigen projecten, waardoor iedereen in de band een sterke muzikale persoonlijkheid heeft ontwikkeld. Dit komt binnen Ezthetic tot uiting in spannende improvisaties en vloeiende interplay. De band is constant op zoek naar een verzoening tussen lyrische melodieën en het implementeren van chaos in structuur.

Na in 2019 een drietal singles the hebben opgenomen werd het tijd voor Ezthetic om haar eerste full-length debuut album op te nemen. Ezthetic heeft het album opgenomen in januari 2021 en is hard aan het werk voor de release in het voorjaar van 2022.

Bezetting:
Jens Meijer - drums
Prashant Samlal - gitaar
Stef Joosten - bas
Jesse Schilderink -tenor sax

Website EztheticCultuurpodium Brebl en Meneer Otis presenteren samen Otis x Brebl als alternatief voor Otis Park 2021. Dit indoor-festival vindt niet alleen plaats tijdens de oorspronkelijke periode van het Otis Park festival, maar de gehele maand juli. Met alleen de maandag als rustdag geniet je deze maand van 27 avonden live jazz, funk en soul. Otis x Brebl wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen, Sena Performers, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland en Jazzstad Nijmegen.

TICKETS
Prijs (VVK) € 10,00
Prijs (ADD) € 15,00
Zaal open 21:00
Aanvang 21:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Meneer Otis
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief