vr 16 jul

Otis x Brebl | Redbourg Group

Redbourg Group is een booming sextet gevormd door nieuwe generatie jazzmusici uit Nederland onder leiding van gitarist/componist Yuri Rhodenborgh. Redbourg Group is op zoek naar de grenzen van moderne jazz en klassieke muziek en vindt inspiratie in de natuur. Bridge The Gap (2020) is hun eerste volledige album na het uitbrengen van een EP genaamd Traelanipan in 2018.

Bandleider Yuri Rhodenborgh voelt zich op zijn gemak in verschillende genres, van jazz tot rock en hiphop. Kurt Rosenwinkel, Julian Lage, Maurice Ravel en Olivier Messiaen zijn enkele van zijngrootste inspiratiebronnen. In 2019 werd Yuri geselecteerd om deel te nemen aan de prestigieuze Criss Cross Europe Tour. Hij is ook gitarist in het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO). Naast gitaarspelen is highlining een andere passie van Yuri. Alle tien composities op Bridge The Gap zijn gerelateerd aan deze extreme sport: muziek vol onverwachte wendingen, rijk aan klassieke harmonie, zwevende melodieën en scheurende gitaarlijnen.

Highlinen is een combinatie van adrenaline en rust, in the zone zijn. Precies doen wat je moet doen. Het is ook de natuur waarvan je onderdeel bent. In mijn muziek voel ik dan die keiharde wind en de sfeer van de zonsondergang.

Bezetting:
Yuri Rhodenborgh  - electric guitar
Koen Smits - trumpet
Wietse Voermans - alto saxophone
Lucas Martínez Membrilla - tenor saxophone
Marijn van de Ven - upright bass
Denis Baeten  - drums

Website: https://yurirhodenborgh.nl/bands

 Cultuurpodium Brebl en Meneer Otis presenteren samen Otis x Brebl als alternatief voor Otis Park 2021. Dit indoor-festival vindt niet alleen plaats tijdens de oorspronkelijke periode van het Otis Park festival, maar de gehele maand juli. Met alleen de maandag als rustdag geniet je deze maand van 27 avonden live jazz, funk en soul. Otis x Brebl wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen, Sena Performers, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland en Jazzstad Nijmegen.

TICKETS
Prijs (VVK) € 10,00
Prijs (ADD) € 15,00
Zaal open 21:00
Aanvang 21:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Meneer Otis
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief