zo 11 jul

Otis x Brebl | Yiannis Karygiannis Trio

Pianist en componist Yiannis Karygiannis groeide op in Khalkis, Griekenland. Momenteel gebaseerd in Rotterdam, waar hij zijn achtergrond van klassiek, rock en jazz samenbrengt met zijn mediterrane wortels, zoekt hij naar unieke manieren om zijn invloeden te intergraderen, om een rijk gelaagd en verhalend hedendaags werk.

Melodisch lyrisch, gevoelig en polyritmisch, explosief en gedurfd, zijn woorden om Karygiannis' muzikale temperament.

Met zijn debuutalbum "Retrospection" en nieuwe ongepubliceerde composities Karygiannis' eigen cultuur en invloeden versmelten met klassieke, jazz- en folkloristische thema's; metaal en progressieve rotselementen zijn geweven in met polyritmes en metrische modulaties.

Elk zorgvuldig gekozen onderdeel creëert een persoonlijke collage; een soort reizigersaccount door intieme ervaring en eerlijke emotie. Karygiannis heeft zorgvuldig gelaagde landschappen van geluid en ritme gecreëerd geleverd met de flair van een verhalenverteller en het hart van een filosoof.

Het resultaat is rijkelijk gevoelig en technisch verwezenlijkt; elk stuk op "Retrospection" verkent verschillende innerlijke ritmes van de menselijke psyche, waardoor een meeslepend verhaal ontstaat dat herkenbare uitdagingen, beproevingen en triomfen.

Het trio bestaat uit Alessio Bruno (IT) op contrabas en Richie Struck (DE) op drums. als ervaren muzikanten die actief spelen in Europa en Azië, brengen ze hun passies voor divers en uitdagend repertoire en genres voor het trio.

Fijnzinnige jazz, gebaseerd op persoonlijke thema's, subliem gebracht met complexe ritmiek, sprankelend pianospel en een sterke emotionele lading.” Opduvel

Bezetting:
Yiannis Karygiannis - piano & composition
Alessio Bruno - double bass
Richie Struck- drums

Website: https://www.yianniskarygiannis.com

Cultuurpodium Brebl en Meneer Otis presenteren samen Otis x Brebl als alternatief voor Otis Park 2021. Dit indoor-festival vindt niet alleen plaats tijdens de oorspronkelijke periode van het Otis Park festival, maar de gehele maand juli. Met alleen de maandag als rustdag geniet je deze maand van 27 avonden live jazz, funk en soul. Otis x Brebl wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen, Sena Performers, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland en Jazzstad Nijmegen.

TICKETS
Prijs (VVK) € 10,00
Prijs (ADD) € 15,00
Zaal open 21:00
Aanvang 21:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Meneer Otis
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en)

Elke week concerten en sessies die anders niet door zouden gaan. Het programma is zowel online via de stream als op 1,5 meter afstand live mee te maken.

Hou het leven live: een samenwerking tussen Brebl, de Kroon, Trianon, de Thiemeloods, de Wunderkammer en de Gemeente Nijmegen

Je bent welkom om mee te komen doen of te komen luisteren, en je mag natuurlijk sponsoren:

Lees meer 

Van dinsdag tot en met vrijdag kan je 's middags lunchen bij Wereldkoks in Atlas Hollandia, het café van Brebl. Na de sessie op zondag verkopen we in Brebl heerlijke Wereldkoks soep.

XML
nieuwsbrief nieuwsbrief