wo 18 aug

JIN SESSIONS: Ingen Navn Trio - Golos/Rothammel

Podium JIN presenteert een tweetal Podium JIN sessies door Inga Rothammel. De Podium JIN sessies zijn een serie waarbinnen een aanstormend talent de kans krijgt zich te presenteren. Binnen deze serie neemt Inga Rothammel het stokje over van Doppler Trio en De Raad van Toezicht.

Inga Rothammel presenteert 2 sessies waarin ze toewerkt naar een concert tijdens Festival Jazz International Nijmegen. Tijdens deze eerste sessie komt zij met haar eigen band Ingen Navn Trio en een duo met Emilia Golos.

Duo Emilia Golos & Inga Rothammel
Inga Rothammel heeft jazz- en popsaxofoon gestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. De composities van de saxofoniste Inga Rothammel zijn energiek en dynamisch en stuiteren met speels gemak door stijlen, van dromerig en minimalistisch tot vrij en wild.

Haar geluid en haar krachtige manier van saxofoon spelen raakt het publiek, Ze speelt met volle energie en expressie en experimenteert met haar saxofoon, gebruikmakend van natuurgeluiden en elektronische effecten. Ze heeft opgetreden op verschillende muziekfestivals zoals het North Sea Jazz festival, Music Meeting, Make it Jazz, Take Note! Festival, Manana Manana en Madnessfestival.

Emilia Golos is een geluidskunstenaar, componiste en pianiste uit Polen, gevestigd in Keulen. Ze is medeoprichter van de bands KINGA en Travel Adapter. Met haar achtergrond in jazz en klassieke muziek, richt ze zich nu vooral op elektronische en experimentele geïmproviseerde muziek.

De ideeën van Emila Golos vloeien over in de composities van de saxofonist en leiden tot iets nieuws. Verweven patronen worden gecombineerd met dromerige melodieën. Soundscapes worden gecreëerd door middel van experimenteel geïmproviseerd spel. In de muziek van dit dynamische duo zijn ingrediënten van jazz, vrije improvisatie en minimal music terug te vinden.

Ingen Navn Trio
De muziek van het Ingen Navn Trio is contrastrijk en dwaalt van prachtige dromerige melodieën naar wilde, energieke ritmische delen. Het Duits/Italiaanse trio speelt experimentele jazzmuziek die kleuren van verschillende genres samenbrengt. Geïmproviseerde delen worden geïntegreerd in composities van de saxofonist. Ze integreren ook geluiden, zoals stromend water of een ratelende wasmachine in hun muziek. Ten slotte experimenteert het trio met elektronische effecten en de manier waarop ze hun instrumenten bespelen wat de muziek divers, fris en onverwacht maakt. Het Ingen Navn Trio speelde in 2019 op het "Make it Jazz festival" in Tilburg en TakeNote! Festival in bij podium JIN.

Bezetting:
Inga Rothammel – saxofoon
Emilia Golos – piano
Rocco Romano – gitaar
Hendrik Eichler - drums


Kaarten voorverkoop: € 7,50 en jongeren tot 26 € 5 (excl. 0,79 servicekosten)
Kaarten avondkassa: € 10

TICKETS
Prijs (VVK) € 7,50
Prijs (ADD) € 10,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Podium JIN
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en)

Elke week concerten en sessies die anders niet door zouden gaan. Het programma is zowel online via de stream als op 1,5 meter afstand live mee te maken.

Hou het leven live: een samenwerking tussen Brebl, de Kroon, Trianon, de Thiemeloods, de Wunderkammer en de Gemeente Nijmegen

Je bent welkom om mee te komen doen of te komen luisteren, en je mag natuurlijk sponsoren:

Lees meer 

Van dinsdag tot en met vrijdag kan je 's middags lunchen bij Wereldkoks in Atlas Hollandia, het café van Brebl. Na de sessie op zondag verkopen we in Brebl heerlijke Wereldkoks soep.

XML
nieuwsbrief nieuwsbrief