za 14 aug

Salotto Amoroso

Het Atmos ensemble is een kamermuziekensemble bestaande uit: Willem-Jan Hendrickx op trompet, Cédric Delvaux op saxofoon en Mike Docters op piano. Voor de voorstelling in de Muziekzomer treden zij op met actrice Jolien Janssens die het verhaal vertolkt. Janssens was eerder te zien in ‘Melancholia’ met theatergezelschap De Roovers.Salotto Amoroso, dat zoiets betekent als lieflijke salon, is een muziektheatrale voorstelling over verlangen, over een zoektocht naar het goede, het ware, maar niet perse het schone.

Salotto Amoroso, dat zoiets betekent als lieflijke salon, is een muziektheatrale voorstelling over verlangen, over een zoektocht naar het goede, het ware, maar niet perse het schone. En over veel te willen in het leven, maar niet altijd te kunnen. Het hoofdpersonage, Mrs Mary Wallstinecroft, vertolkt door Jolien Janssens, neemt je mee naar haar salon waar ze herinneringen ophaalt. Herinneringen die je doen inzien dat niet alles aan haar zo chique is als ze zich voordoet....

‘Atmos’ komt van het Italiaanse woord ‘atmosfera’, ofwel ‘sfeer’. Dit is precies waar dit kamermuziekensemble dan ook naar streeft. De musici pogen een sfeervolle ervaring te creëren door enerzijds hun repertoirekeuze en anderzijds hun samenwerking met andere kunstvormen zoals theater en beeldende kunst. De unieke samenstelling van instrumenten geeft het Atmos ensemble de mogelijkheid om een heel nieuwe waaier aan klankkleuren te creëren. Op hun programma staan zowel originele werken als transcripties, evenals samenwerkingen met hedendaagse componisten en andere musici.

Programma
Atmos ensemble - muziek
Jolien Janssens - tekst en spel
Mike Neyens - licht en geluid

Jean Rivier - Concerto pour saxophone alto, trompette et piano
Aaron Copland  -  Quiet City arr. J. Brodbin Kennedy
Mikhail Bronner - Tomorrow Will Be Better Than Yesterday

foto:  Evi Clerckx

TICKETS
Prijs (VVK) € 20,00
Prijs (ADD) € 20,00
Zaal open 19:30
Aanvang 20:00
Einde 21:30
Locatie Brebl
Organisatie NJO Muziekzomer
Genre Live muziek
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief