do 16 sep

Red Light Jazz Society - Late show

De Red Light Jazz Society is een jonge en energieke bigband. De groep bestaat uit achttien muzikanten afkomstig uit alle windstreken van Nederland die elkaar hebben gevonden in Amsterdam. Begonnen als een studieproject van Dave Vreuls en Guus Janssen heeft de Red Light Jazz Society zich de afgelopen jaren ontpopt als een professioneel orkest. Als eerbetoon aan de stad en als herinnering aan de momenten waarop de band na afloop van repetities nog wat ging drinken op de Wallen is het orkest vernoemd naar deze roemruchte wijk. Alle mogelijkheden van het rijke kleurenpalet van de bigband worden benut. In 2021 brengt de Red Light Jazz Society brengt haar debuut-cd uit. Dit album zal bestaan uit muziek geschreven, gearrangeerd én gespeeld door leden van het orkest.

Individueel hebben de jonge musici van de Red Light Jazz Society al een behoorlijke staat van dienst. Onder andere het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, het Metropole Orkest en de Danish Radio Big Band maken gretig gebruik van RLJS’ers. Daarnaast timmeren veel bandleden hard aan de weg onder hun eigen naam en als onderdeel van andere kleinere bezettingen. Denk hierbij aan het Mo van der Does Quartet, Coal Harbour, Mudita, Gallowstreet, Son Swagga en het Gijs Idema Trio. Alle leden hebben echter ook allemaal een voorliefde voor het spelen in grotere bezettingen en willen dat met deze bigband dan ook doen. Dat de band bestaat uit vrienden die elk enorme waardering voor elkaar hebben, maakt dit alleen maar specialer. De muziek die wordt gespeeld is gecomponeerd voor en door het orkest. Het is een divers programma voortbordurend op de bigband traditie met invloeden van de jonge, huidige veelbelovende jazzgeneratie. De muziek is stilistisch grensoverschrijdend en er valt een enorme rijkdom aan invloeden uit de composities te herleiden. Toch verliest de band het grotere geheel nooit uit het oog en wordt het album tot een eenheid gesmeed door de karakteristieke bandsound en de arrangementen van de jonge arrangeurs van de Red Light Jazz Society.

Leden: Guus Janssen, Mo van der Does, Gideon Tazelaar, Stan van de Wetering, Jessie Brevé, Jeroen Verberne, Alex van Abeelen, Sam Thomas, Bart van Gorp, Dave Vreuls, Robin Rombouts, Koen Smits, Tom Ridderbeekx, Thijs van den Geest, Robert Koemans, Gijs Idema, Cas Jiskoot, Wouter Kühne

Website https://www.rljs.nl/


 


TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 17,50
Zaal open 21:00
Aanvang 21:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief