wo 22 sep

Tineke Postma International Sextet

Bimhuis International compositie opdracht 2021

De internationale compositieopdracht van het Bimhuis gaat dit jaar naar Tineke Postma. Speciaal voor deze opdracht heeft zij een internationaal droomensemble samengestelde bestaande uit: Tineke Postma – sax, Miles Okazaki (USA) – gitaar, Fuensanta Mendez (MEX) – vocals/contrabas, Marc van Roon – keys, Sun Mi Hong – drums en Jeroen Vierdag – elektrische bas.

De Bimhuis compositie opdracht van het Bimhuis is voor Tineke een nieuw muzikaal avontuur met een verdieping van voor haarzelf nieuwe en oude compositie/ improvisatie concepten. Verschillende elementen komen samen; de sound van experimentele elektrische jazz uit de jaren ’70 en ’80 (Tineke's jeugd), ritmische elementen uit Carnatic muziek en het M-base denkgoed van Steve Coleman komen samen binnen de muziek van Tineke Postma International Quintet (gitarist Miles Okazaki maakt al jaren deel uit van de band van Steve Coleman).

In dit nieuwe werk geeft Tineke uitdrukking aan de effecten van de huidige Covid-19 crisis op de individuele mens en de gemeenschap. De polariteiten die er altijd al waren, lijken in deze tijden nog groter te worden. De verschillende dilemma’s en paradoxen vormen een interessant uitgangspunt voor het creëren van een nieuw werk. Nu het gewone leven langzaam weer een beetje op gang komt realiseert zij zich hoe intens het is geweest; het is alsof ik wakker word uit een droom.

De line up bestaat uit de Mexicaanse Fuensanta Méndez, een rising star op de bas en vocals. De ritmesectie bestaat verder uit Sun Mi Hong op drums en een extra bassist; de virtuoze Jeroen Vierdag die op elektrische bas te horen zal zijn. Gitarist Miles Okazaki is een bekende uit de New Yorkse jazz scène en naast zijn jarenlange samenwerking met Steve Coleman, nam hij geweldig platen op als bandleider. Pianist Marc van Roon brengt zijn lyriek en moderne approach mee in dit project, hier voornamelijk op de keyboards and Fender Rhodes.

Een uniek Sextet dat slechts op enkele podia in Nederland te zien zal zijn en vanzelfsprekend ook bij Podium JIN. Wees er dus snel bij!

Bezetting: Tineke Postma - sopraan sax, Miles Okazaki - gitaar, Marc van Roon - keyboards, Fuensanta Méndez - contrabas en vocals, Sun Mi Hong - drums, Jeroen Vierdag - elektrische bas.

Kaarten voorverkoop: € 15 (excl. € 0,79 service kosten), jongeren tot 26 jaar € 10 (excl. € 0,79 service kosten)

TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 15,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Podium JIN
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief