geannuleerd

vr 24 dec

Stranger Than Paranoia

Dit kleinschalige smaak- en spraakmakende festival, geliefd bij publiek, pers en musici, plaatst al sinds de oprichting in 1993 diverse muziekstijlen op één podium en overschrijdt de grenzen van jazz tot klassiek, van flamenco tot avant-garde, van big band tot strijkkwartet, van funk tot Rap en van rock tot impro

Festival Stranger Than Paranoia is inmiddels een kersttraditie bij Podium JIN en staat elk jaar garant voor een muzikaal feestje. Dit jaar pakken we nog meer uit, aangezien Podium JIN een 20 jarig bestaan viert. Dit jaar dan ook zowel de feestelijke opening van het Stranger Than Paranoia festival 24 december in Brebl en een bruisende afsluiting van het festival op 15 januari in LUX.

Opening Festival Stranger Than Paranoia:

Stadhouders/Teun Creemers - Paul van Kemenade Classic Quintet - Ruins & Remains: Joost Lijbaart/Wolfert Brederode/Matangi String Quartet


Ruins & Remains: Joost Lijbaart/Wofert Brederode/Matangi String Quartet

Joost Lijbaart en Wolfert Brederode behoren tot de top van de Nederlandse Jazz met zowel nationale als internationale erkenning, voeg daarbij het Internationaal gerenommeerde Matangi String Quartet en je hebt een droomensemble. Niet voor niks is dit sextet door ECM uitgenodigd voor het maken van een album genaamd Ruins & Remains. Het album is onlangs opgenomen in SendeSaal Bremen en zal voorjaar 2022 worden uitgebracht bij ECM. Speciaal voor Podium JIN wordt een tipje van de sluier gelicht van project Ruins & Remains.Bezetting:
Wolfert Brederode – piano, Joost Liijbaart – drums, Matangi String Quartet: Maria-Paula Majoor – viool, Daniel Torrico Menacho - viool - Karsten Kleijer - viola - Arno van der Vuurst – cello

Bram Stadhouders/Teun Creemers

Twee avontuurlijke muzikanten komen bij elkaar in een bijzondere bezetting: Bram Stadhouders - gitaar, Teun Creemers - bas. Beide musici hebben elkaar voor eerst ontmoet tijdens een Klankkast in Arnhem, op uitnodiging van Podium JIN bouwen zij verder op deze 1e ontmoeting.

Bram Stadhouders is gekend van zijn avontuurlijke houding in de muziek. Hij creëerde innovatieve projecten zoals het bespelen van 's werelds grootste verplaatsbare draaiorgel, ijs-gitaar of het componeren voor een groot "surround sound"gitaar systeem.

Teun Creemers is een veelzijdige basgitarist met een opvallend eigen geluid. Hij trad nationaal en internationaal op met zeer diverse bands waarvan zijn meest succesvolle De Raad van Toezicht was. De afgelopen jaren werkte Teun samen met verschillende Afrikaanse artiesten waaronder de virtuoze koraspeler Sekou Kouyate.

Teun Creemers en Bram Stadhouders vullen elkaar naadloos aan in hun geïmproviseerde ontmoeting vol ruimtelijke klanken, sprekende melodieën en wereldse invloeden.

Paul Van Kemenade Classic Quintet

Paul van Kemenade ‘s Classic Quintet is een ensemble dat alleen nog maar op speciale gelegenheden speelt, af en te komen ze bij elkaar en 20 jaar Podium JIN is een perfect moment om dit geweldige ensemble weer eens uit te nodigen. Paul van Kemenade Classic Quintet speelt al ruim 30 jaar op de meest diverse festivals daarin samenwerkend met vele musici waaronder David Murray, Kenny Wheeler, Zim Ngqwana en Philip Catherine.

Paul van kemenade’ s Classic Quintet een van de parels van Nederlandse jazz Vanavond het Classic Quintet in zijn optima forma> gasten dat weet je nooit .


Bezetting: Jeroen Van Vliet-piano, Eric Van Der Westen-double bass, Pieter Bast-drums, Louk Boudesteijn

Kaarten
Voorverkoop: € 20 en € 17,50 voor jongeren tot 26 jaar (excl. 0,79 servicekosten).  Kaarten avondkassa: € 25 en € 20

TICKETS
Prijs (VVK) € 20,00
Prijs (ADD) € 25,00
Zaal open 13:30
Aanvang 14:00
Einde 16:30
Locatie Brebl
Organisatie Podium JIN
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) Ruins & Remains: Brederode/Lijbaart/Matangi String Quartet; Bram Stadhouders/Teun Creemers; Paul van Kemenade Classic Quintet
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief