wo 27 apr

De Week van de Jazz Compositieopdracht - Wietse Voermans

Vehikel + 1

Wietse Voermans is één van de tien winnaars van de Week van de Jazz Compositieopdracht. Het doel van de wedstrijd is om componisten tijdens deze intens moeilijke periode in hun creatieve proces te ondersteunen en de wereld met meer uitgesproken, verbindende en helende muziek te vullen. Centraal staan componisten met een uitgesproken eigen geluid, uitzonderlijke muzikaliteit en een (potentieel) opmerkelijke bijdrage aan de jazzscene in Nederland en daarbuiten. De opdracht biedt de componist volledige vrijheid bij het schrijven van de compositie(s) en een uitvoering tijdens de Week van de Jazz in een bezetting naar keuze.

Wietse koos ervoor om te componeren voor Vehikel + 1.

Vehikel is een jazztrio, bestaande uit Wietse Voermans (sax), Jens Meijer (drums), Marijn van de Ven (contrabas). Deze band is in de winter van 2020 ontstaan uit een noodzaak om te blijven creëren, experimenteren en elkaar uit te blijven dagen. De vonk sloeg over en daardoor kwam er binnen no-time een volwaardig repertoire tot stand.

Dankzij Wietse Voermans' honorering van de compositieopdracht van De Week van de Jazz heeft Vehikel de unieke mogelijkheid een nieuwe uitdaging aan te gaan. Wietse schrijft nieuwe composities voor Vehikel + 1, met als speciale gast Alessio Bruno op contrabas. Hierdoor is een kwartet ontstaan, bestaande uit twee contrabassen, drums en saxofoon. Drums en bas zijn zo fundamenteel voor de jazzmuziek en tegelijkertijd zo veelzijdig dat deze combinatie alleen al de moeite waard is. Voeg daar de saxofoon aan toe en het fundament van de jazzmuziek staat voor je. Juist door het weglaten van ornamenten ontstaat er een eerlijk, rauw en gegrond repertoire, wars van poespas en versiering maar oprechtheid en pure schoonheid.

Meer info:
https://vehikeltrio.jouwweb.nl
https://www.wietsevoermans.nl

 De Week van de Jazz Compositieopdracht is een initiatief van de Vereniging Nederlandse Jazzpodia en Jazzfestivals (VNJJ) in samenwerking met Buma Cultuur, en mogelijk gemaakt door het Steunfonds Rechtensector van het Ministerie van OCW. In één week rondom International Jazz Day presenteren 10 jazzcomponisten hun nieuwste werk met concerten verspreid over geheel Nederland. Voor de complete concertdata zie https://vnjj.nl/wkvdjazz .


TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 17,50
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief