di 24 mei

Podium JIN | Richie Reichgelt & Brebl...Jam!

In juli 2021 startte voor Richie Reichgelt een schrijfproces uitkijkend over de Waal tijdens Otis x Brebl 2021. Reichgelt werkt sindsdien aan nieuwe composities om aansluitend een vervolgalbum op te nemen, na zijn debuut “Groovy Elephant (2018). Hierin borduurt hij voor op een lijn van eigenzinnige en dansbare jazz, ritmisch gevoed vanuit zijn voorliefde voor pop, jazz en Braziliaanse invloeden. Vanavond zal Reichgelt bij Podium JIN zijn nieuwe composities presenteren.

Richie Reichgelt (1989, Nijmegen) is een graag gehoorde jazzgitarist en muzikale duizendpoot. Hij speelt op podia over de hele wereld, van festivals tot concertzalen, in uiteenlopende bezettingen. Tijdens en na zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag heeft hij zich ontwikkeld tot een zeer veelzijdige gitarist. Met verschillende genres in zijn vingers, van jazz tot pop tot aan Braziliaanse muziek, kan hij zijn virtuositeit kwijt bij tientallen artiesten en bands. Tijdens Otis x Brebl speelt hij elke woensdag tijdens zijn Jazz Republic Sessions met bijzondere gasten zoals Philip Lassiter, Tineke Postma, Anton Goudsmit en Peter Beets.

Reichgelt haalt inspiratie uit al deze verschillende projecten en uit verschillende culturen. Hij bundelde zijn verzamelde invloeden in zijn debuutalbum “Groovy Elephant’ (2018). Met Jazz als rode draad knipoogt hij smaakvol naar funk, soul en dance. Subtiel groovende jazz met een eigenzinnig smaakje. Op zijn CD staan zijn natuurlijke sound en ritme gevoel centraal wat zorgt voor een frisse mix tussen eigentijdse, dansbare muziek en geraffineerde, tijdloze jazz.

Naast concert is er ook een expositie van Fotograaf Robin Wagenaar. Robert Wagenaar sloot de afgelopen maanden aan voor een uitgebreide fotodocumentatie, die tegelijkertijd met de presentaties van Reichgelt te zien is. Ondertussen blijf je op de hoogte van het maaktraject via videoverslagen op www.jazzstadnijmegen.nl gemaakt door Podium 8 en Jasper Nijs Filmt.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Nijmegen, Meneer Otis en de samenwerkende partners van het Jazzkader Nijmegen.

Brebl...Jam: Aansluitend aan dit concert: Late Night Brebl...Jam!Kaarten voorverkoop: €15 (excl. 0,79 servicekosten) Korting studenten en jongeren €12,50

Kaarten aan de deur: € 17,50 en € 15

TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 17,50
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Podium JIN
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief