za 9 jul

Otis x Brebl | Jort Terwijn's Önder

De uit Amsterdam afkomstige band Önder bestaat uit bassist/componist Jort Terwijn, Basklarinettisten Federico Calcagno & Hristo Goleminov, basgitarist Alessandro Mazzieri en drummer Nick Tessalonikefs. De bezetting is een frisse en zeldzame samenstelling van basinstrumenten die zowel elektronisch als akoestisch worden gebruikt. De composities gaan van hypnotiserende, labyrintische drones naar chopped-up beats, en van open soundscapes naar stevige avant-garde. De band is constant opzoek naar nieuwe ontdekkingen binnen de jazz.

Voor Önder componeert Jort Terwijn verhalen in muziek, voor een uitzonderlijke combinatie van basinstrumenten, drums en elektronica. In deze band staat de contrabas gebroederlijk naast twee basklarinetten en basgitaar. Beats, drones en soundscapes geven kleur aan de spannende onderwerpen: seriemoordenaars, IJsland, heimwee, desoriëntatie en ‘crushed drum’n’bass’.

Jort Terwijn Terwijn studeerde Jazz en Improvisatie aan de ArtEZ University of Arts in Arnhem, L’ESMUC in Barcelona en het Conservatorium in Amsterdam. Hij heeft les gehad van internationale bassisten als Ernst Glerum, Petter Eldh, Joe Martin en Joe Sanders.

Bezetting:
Bassist/componist: Jort Terwijn
Basklarinettisten: Federico Calcagno & Hristo Goleminov
Basgitarist: Alessandro Mazzieri
Drummer: Nick Tessalonikefs

TICKETS
Prijs (VVK) € 10,00
Prijs (ADD) € 15,00
Prijs (Passepartout) € 95,00
Zaal open 21:00
Aanvang 21:30
Einde 23:30
Locatie Brebl
Organisatie Meneer Otis
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief