wo 7 dec

Loek Dikker & Friedmar Hitzer / Frans Vermeerssen Trio

Duo Loek Dikker en Friedmar Hitzer

Pianist/componist Loek Dikker (piano) en Friedmar Hitzer (viool, violofoon) brengen nieuw werk, waarin op virtuoze wijze muzikale sferen en stijlen uit heden en verleden worden gecombineerd. Loek trad eerder wereldwijd op met zijn jazz- en improvisatieband The Waterland Ensemble, en schreef symfonische filmmuziek voor meer dan 60 internationale speelfilms, waarvoor hij onderscheidingen in Hollywood, Italië en Nederland ontving. Friedmar kwam ooit voor zijn vioolstudie naar Nederland, en ontwikkelde zich tot een gerenommeerd violist en improvisator. Friedmar maakte deel uit van het Zapp String Quartet, en van het filmmuziek-ensemble I Compani. Het Duo trad eerder op in het jazzconcertgebouw Bimhuis, tijdens de culturele Zomerjazzfietstour Groningen, het sexy 50 Tinten Jazz Festival Nijmegen in Brebl en meerdere malen in het vaudeville Pianola Museum. De concerten werden steevast enthousiast ontvangen door publiek en pers.

JazzNu: “Op de ondoorgrondelijke wegen van de jazz maakte Dikker een glorieuze rentree, die mede te danken was aan violist Hitzer”.
JazzenZo: "Pianist Dikker laat sterke composities horen en zorgt voor een adembenemend duet.”
Ugenda: "Loek’s stukken zijn parels en klinken als suites vol klassieke harmonieën en wendingen naar andere stijlen. Friedmar Hitzers vioolspel klinkt zonder opsmuk vol zigeunerbloed en -tranen en voegt zich vol overgave improviserend om de composities van Dikker heen."


Frans Vermeerssen Trio

Dit trio speelde hun allereerste concert in Brebl, op 23 november 2016. Begin december van dit jaar gaat de groep de studio in om een eerste album op te nemen

De triobezetting is volgens Vermeerssen de kleinste “complete” band in de jazzmuziek. Veel van zijn favoriete muziek is triomuziek: Sonny Rollins “Live at the Village Vanguard” en “Way out West”, Ornette Coleman “At the Golden Circle”, maar ook het triowerk van altist Arthur Blythe en het illustere “Air” met Henry Threadgill. Met bassist Dion Nijland werkte Vermeerssen al lange tijd samen in de groep Talking Cows. Drummer Thomas Jaspers studeerde enkele jaren geleden met een indrukwekkende eindauditie af aan het ArtEZ conservatorium Arnhem. Voor het nieuwe album schreef Frans Vermeerssen alle composities.

TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 17,50
Prijs (CJP/stud- VVK) € 10,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) Duo Loek Dikker en Friedmar Hitzer
Frans Vermeerssen Trio
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief