zo 12 nov

Pierre Courbois Solo met interview door Mijke van Wijk

Drieluik Pierre Courbois #1

Op 23 april 2025, op de dag dat hij 85 wordt neemt Pierre Courbois afscheid van de podia, maar voor het zover is gaat hij nog op een afscheidstournee langs de Nederlandse podia met zijn Pierre Courbois 3GEN3. Een goede reden om deze in Nijmegen geboren drummer in het zonnetje te zetten. Brebl presenteert een drieluik rondom jazzlegende Pierre Courbois.

De internationaal vermaarde Nederlandse drummer Pierre Courbois houdt zich al van jongs af aan bezig met nieuwe ontwikkelingen in de jazz. Hij nam lessen bij Kenny Clarke in Parijs. Hij stond aan de basis van free jazz en fusion in Europa en zijn drumbreaks op vinyl worden nog regelmatig gebruikt door dj’s. Hij werkte samen met tal van legendes onder wie Eric Dolphy, Ben Webster, Jean - Luc Ponty en Willem Breuker. In 2021 formeerde Courbois zijn nieuwste trio genaamd 3GEN3. Dit trio omvat drie generaties. Naast Pierre Courbois (1940) bestaat het trio uit de ervaren bassist Wiro Mahieu (1964) en het jonge saxofoontalent Jesse Schilderink (1995.

Gedurende drie middagen zal er een beeld worden geschetst van zijn indrukwekkende carrière. Drie unieke middagen vol van anekdotes, beeldmateriaal en vanzelfsprekend muziek.


Pierre Courbois Solo met interview door Mijke van Wijk

De start van dit drieluik is meteen een verdieping. Een terugblik in carrière van Pierre Courbois middels een interview door Mijke van Wijk. Mijke van Wijk is een Nederlandse radiojournaliste. Ze presenteerde programma's op verschillende commerciële radiozenders, waaronder Radio 538 en Qmusic. Van Wijk was jarenlang presentatrice voor NPO Radio 6, met onder andere haar eigen dagelijkse programma Mijke's Middag en het programma Mijke en Co Live! 

In 2017 maakte zij samen met Frank Jochemsen een radio podcast over het leven en werk van Pierre Courbois: De levensader van Pierre Courbois

Mijke is dan ook de uitgelezen persoon om Pierre te bevragen over zijn indrukwekkende carrière. Een bijzondere middag met naast het interview een solo optreden van Pierre Courbois.

Tickets:
#1
online € 10,00
aan de deur € 12,50
CJP/studenten - online: € 6,00
CJP/studenten - aan de deur € 8,50

#2 en #3
online € 15,00
aan de deur € 17,50
CJP/studenten - online: € 10,00
CJP/studenten - aan de deur € 12,50

Passe-partout - online € 35,00

TICKETS
Prijs (VVK) € 10,00
Prijs (ADD) € 12,50
Prijs (CJP/stud - VVK) € 6,00
Prijs (Passe-partout) € 35,00
Zaal open 15:00
Aanvang 15:30
Einde 17:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) Pierre Courbois
Mijke van Wijk
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief