do 29 feb

The West Side Trio & De Eventuele Geboorte van een Band

Ga mee op reis met het West Side Trio. Met hun elektronische strijkinstrumenten, speciale effecten en stemmen maken ze filmische muziek over dromen en de realiteit van nu. Met hout, stem, strijkers, kabels, versterkers en effectpedalen creëren ze een eigen wereld. Ze componeren en improviseren alles, van zachte zoete melodieën tot groovy vervormde elektronische ruis. In het voorprogramma speelt deze avond "De Eventuele Geboorte van een Band".

Vera van der Bie (viool, fx, zang), Rani Kumar (altviool, fx, zang) en Annie Tangberg (cello, fx, zang) ontmoetten elkaar in het Metropole Orkest. Klassiek geschoold, ervaren in jazz en popmuziek en altijd op zoek naar nieuwe klanken, vonden zij elkaar in het West Side Trio.

West Side Trio heeft voor hun muziek een nieuwe genre bedacht: stringdustrial. Dit avontuurlijke ensemble bewerkt het geluid van hun strijkinstrumenten met elektronische effecten en zingen daar overheen. Ze componeren en improviseren alles, van zachte zoete melodieën tot groovy vervormde elektronische ruis.

Dankzij hun brede klankpalet en skills als arrangeurs en componisten is het trio ook vaak te horen in samenwerkingsprojecten o.a. met Jonathan Jeremiah, Margriet Sjoerdsma, Bill Laurance (Snarky Puppy) en Sonja Muda van Hamel. Voor het EYE filmmuseum schreven ze nieuwe muziek voor meerdere stille films - waaronder Fritz Murnau’s Tabu. De soundtrack werd uitgevoerd met de strijkers van het Metropole Orkest in het Muziekgebouw aan het IJ.

In mei 2023 bracht WST hun derde album uit: Alternate Realities. Elk nummer beschrijft een potentiële andere werkelijkheid, een alternatieve realiteit. Hoe zou het zijn als we over een tijdje met z’n allen naar een andere planeet verhuizen? Wat als de evolutie anders was verlopen? Hoe ziet de wereld eruit als je gelooft dat die plat is, of voor iemand met dementie?

West Side Trio is:
Vera van der Bie - electrisch viool, fx en zang
Rani Kumar - altviool, fx en zang
Annie Tångberg - cello, fx en zang

De Eventuele Geboorte van een Band
Het belang van het voorprogramma van deze avond is groot. Wordt er een nieuwe band geboren of sterft het idee een vroege dood? Dion Nijland (bas), Joshua Herwich (cello) en Jasper le Clercq (viool) onderzoeken of zij als trio bestaande uit contrabas, cello en viool verder willen. Een first-date zeg maar. De muziek die u zal horen is, ook voor hun, onbekend, maar zeker is, dat er veel avontuur, textuur en sculptuur te beleven zal zijn. Minimalistische klanksculpturen - kale melodieën - vuige grooves: dat zijn ingredienten van deze first-date-support-act.

TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 17,50
Prijs (CJP/stud- VVK) € 10,00
Prijs (CJP/stud- ADD) € 12,50
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) Vera van der Bie
Rani Kumar
Annie Tangberg
Dion Nijland
Joshua Herwich
Jasper le Clercq
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief