do 25 apr

Foxlane + Olaf Putker & The Scenic Sound

Double Bill

Foxlane


Birmingham boys uit Nijmegen? Foxlane laat zien dat het kan. EenDIY-unit bij wie altijd iets borrelt onder de oppervlakte. Strak en gebalanceerd, maar altijd klaar voor de aanval. Niet gek dat ze een streaming hit scoorden met hun hommage aan de Netflixserie Peaky Blinders. De vuige attitude vol onvoorspelbare explosiviteit wordt doorgetrokken op hun debuutalbum (die uitkomt in 2024), en is geproduceerd door Remko Schouten (Pavement, Canshaker Pi). Het heeft die broeierige vibe van New York rond de wisseling van deseventies naar de eighties, toen bands als Talking Heads nog regelrecht uit art schools de clubs binnenliepen. Foxlane lijkt ook zo door de arty tijdgeest in een broednest van talent te zijn gebaard. Ze zijn in ieder geval net zo eigenwijs, dus bereid je voor.

deze vier NEC-supporters weten hoe je memorabele meebrulrefreinen schrijft” – OOR

Zanger Guus Timmermans dendert maniakaal over het podium als -ie geen gitaar speelt. Bijna bezeten pakt hij de toeschouwers in met zijn spastische bewegingen.” – 3voor12

De Nijmeegse indieband is een bom van energie, en laat dat niet alleen op het podium merken.” – 3voor12 Noord-Holland

Website: https://www.foxlaneband.com

 

Foto: Elske Nissen


Olaf Putker & the Scenic Sound

Hand in hand met The Scenic Sound leidt Olaf Putker je een ‘Scenic Wonderland’ in met muziek die rusteloos balanceert op de grens van americana en indierock. Muzikale inspiratie komt van acts als Wilco, Elliott Smith, dEUS, Counting Crows en JOHAN. Waar Olaf in zijn teksten graag wikt en weegt, laat The Scenic Sound (bestaande uit hometown friends Nathan Becker, Len Harmsen en Boaz Kuizenga) de twijfels voor wat ze zijn en floreren de songs als nooit tevoren. Hierdoor kan de muziek worden gevierd zoals het viertal dat het best kan: met energieke en brutale liveshows waar de vriendschap vanaf spat. De band speelde eerder in uitverkochte zalen van Paradiso, Hedon, Rotown en Doornroosje, bracht tot nu toe twee singles uit die werden gevierd door onder andere KINK Radio, 3voor12Gelderland, IndieXL, CamielMusic en CHAOS Music. Hun langverwachte debuut-EP is in de maak!

Facebook: @olafputkerandthescenicsound
Instagram: @olafputkerandthescenicsound

TICKETS
Prijs (VVK) € 7,50
Prijs (ADD) € 10,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:30
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Pop
Artiest(en) Foxlane
Olaf Putker & The Scenic Sound
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief