zo 12 mei

Chris Muller Bigband

Opening buitenpodium met een bigband!

Als net afgestudeerd natuurkundige schreef pianist Chris Muller (Nijmegen, 1998) de compositie ‘Turning Thoughts’. Dit stuk beschreef de overgang van een wetenschappelijke wereld naar vrij muzikantenbestaan en was daarmee tekenend voor Chris zijn levensfase op dat moment. Als jazzpianist die sterk in de traditie gegrond is, biedt deze academische achtergrond Chris de kans om zich te verdiepen in bigbandmuziek en de kunst van het arrangeren.

De liefde voor bigbandmuziek zette Chris aan om in 2021 één van zijn dromen na te jagen en zijn eigen bigband op te zetten: samen met zeventien vrienden richtte hij de Chris Muller Bigband op. Nederland kent een rijke bigbandhistorie en om die in stand te houden zullen jonge muzikanten op moeten staan om die te behouden. Deze jonge en gedreven bigband gaat één van de nieuwe sleutelspelers van het Nederlandse bigbanddecor worden. Met zelfgeschreven werk van Chris en andere jonge componisten/arrangeurs wil de band een frisse visie een nieuw geluid laten horen en tegelijkertijd de grote meesters eren. 

Op dit moment is de band één van de jongste professionele bigbands van Nederland, bestaande uit de grootste talenten uit de scene. Met zeven verschillende nationaliteiten bestaat de band uit een rijk palet aan culturen en invloeden en is de band internationaal georiënteerd om zo een groter publiek aan te spreken. Meerdere muzikanten spelen in bands onder hun eigen naam, zoals NAUSIQA, Paggio and the Giraffes en The Fried Seven. Meerdere muzikanten zijn daarnaast vaak te zien bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Metropole Orkest. Ook in het Nationaal Jeugd Jazz Orkest en het Jong Metropole stonden veel bandleden al op de nationale en internationale podia. 

De missie van de band is om een nieuwe impuls te geven aan de Nederlandse jazzcultuur. Door nieuw, door Chris geschreven repertoire te spelen dat sterk beïnvloed is door de oude meesters, wordt een frisse en moderne twist gegeven aan de traditionele bigband sound. Met deze insteek wil de band artistiek blijven innoveren en tegelijkertijd toegankelijk blijven om zo een breed publiek aanspreken. Samen met de jeugdige en energieke uitstraling van de band biedt dit het publiek inspirerende, grensverleggende concerten. 

Bandleden
Saxofoons: Miguel Valente, Jeline Weening, Oleg Tkachenko, Fleur Peereboom, Pepijn Mouwen
Trompetten: Alvaro Jimenez, Pablo Castillo, Álvaro Rey, Nils Attermeyer, Dima Loginov
Trombones: Bart Bergmans, Maarten Combrink, Matteo Paggi, Jeroen Vermazeren Ritmesectie: Yannik Sieburg (gitaar), Ton Felices (bas), Tim Hennekes (drums)
Chris Muller: piano, composities/arrangementen, directie

TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 17,50
Prijs (CJP/stud- VVK) € 7,50
Prijs (CJP/stud- ADD) € 10,00
Zaal open 15:00
Aanvang 15:30
Einde 18:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) Miguel Valente
Jeline Weening
Oleg Tkachenko
Fleur Peereboom
Pepijn Mouwen
Alvaro Jimenez
Pablo Castillo
Álvaro Rey
Nils Attermeyer
Dima Loginov
Bart Bergmans
Maarten Combrink
Matteo Paggi
Jeroen Vermazeren
Yannik Sieburg
Ton Felices
Tim Hennekes
Chris Muller
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief